Рускините Елена Дементиева и Динара Сафина се класираха за финала на Олимпийския турнир по тенис за жени.

Поставената под номер пет Дементиева победи сънародничката си Вера Звонарьова с 6:3, 7:6, а шестата в схемата Сафина със прави с китайката На Ли със 7:6, 7:5.

След пет поредни пробива в началото на срещата Дементиева успя да спечели собственото си подаване и поведе с 4:2. Тя запази аванса си до края на първия сет, който спечели за 41 минути.

Втората част беше по-оспорвана. Дементиева отново поведе с 4:2, но бързо допусна изравняване. В последствие се стигна до тайбрек, който тя спечели със 7:3 точки, с това и мача за 2:06 часа.

Сафина пък се нуждаеше от 2:10 часа, за да се справи със съпротивата на представителката на домакините На Ли. Рускинята стартира по-добре и поведе с 2:0, но китайката бързо успя да изравни.

В последвалия тайбрек Сафина отново показа повече класа и спечели със 7:3 точки. Във втората част На Ли дръпна с 4:2 и с 5:3, но след това загуби четири мача поред, а с това и мача.

Сафина влиза в утрешния финал като фаворитка, след като спечели последните два турнира, в които участва и вече има 15 поредни победи.