Деян Георгиев зае 12-о място на едноместно кану на 1000 метра на Световното първенство по кану-каяк в полския град Познан. Георгиев финишира трети във финал Б за 4:07,974 минути, а победител тук е Матийо Губел (Франция) с 4:03,710 минути. Така в общото класиране българинът е 12-и.

Двуместното кану на 1000 метра Богомил Иванов и Георги Велинов остана девето (последно) във финал Б и е на 18-о място в крайното подреждане. Младият талант Мирослав Кирчев пък е втори във финал С на едноместния каяк на 1000 метра и е 20-и в крайното подреждане в тази дисциплина. Станилия Стаменова ще гребе във финал Б на едноместно кану на 200 метра, след като зае пето място във втората полуфинална серия.

Богомил Иванов и Георги Велинов отпаднаха на двуместно кану на 200 метра, след като заеха последното девето място във втория полуфинал. Венелина Кючукова и Мирослава Иванова ще гребат във финал Б на двуместния каяк на 200 метра, след като завършиха пети в първата полуфинална серия.

Мария Александрова отпадна на едноместен каяк на 200 метра, след като финишира осма в първата полуфинална серия. Мариян Димитров ще гребе във финал С на 200 метра едноместен каяк, след като завърши осми във втория от общо четирите полуфинала.