Изцяло ремонтирана и обновена бе залата по тенис на маса в Търговище. Откриването съвпадна с началото на седмицата за борба срещу затлъстяването.

Реконструирането на спортното съоръжение бе дело на частен спонсор - инициатива на клона на Кола-Кола в града. Сега обновената зала ще може да приеме повече деца, желаещи да спортуват, а треньорите се радват, че традициите ще бъдат продължени.

Факт е, че от школата в Търговище са тръгнали едни от най-добрите ни състезатели в този спорт. От създаването си досега, градът може да се похвали със спечелени над 400 медала от републикански първенства и турнири във всички възрасти. В Търговище е тренирала и Каталина Гатинска, която заслужено си спечели авторитет в тениса на маса у нас.

По повод откриването на залата бе отслужен и водосвет, след което бе изигран демонстративен мач между заслужилите майстори на спорта - Анета Цанева и Ивайла Михова. Днес стартира и градското първенство на Търговище по тенис на маса.

Остава сега, след като залата бе обновена, треньорите да свършат своята работа и да привлекат повече деца за спортното поприще.

Някой ден може да дойдат и успехите на международната сцена, но преди това ще трябва къртовски труд в търсене на таланти и тяхното обучаване.