Дебютантът Пламен Петров стигна до полуфиналите на Европейското първенство по борба в Тампере (Финландия). Той е най-добре представящият се български класик до момента. На полуфинала малко не достигна на Петров да пребори Йон Панаит (Румъния) и той отстъпи с 0:6, 3:0, 2:3. Следобед Петров ще спори за бронза в малкия финал.

Петров спечели осминафиналната си схватка срещу Маркус Хавнер (Германия) с 2:0 части. На четвъртфинала бе още по-убедителен срещу Владимир Запоожин от Молдова (5:0, 3:0), като направи най-красивия сентур до този момент на първенството.

В категория до 55кг. вицешампионът от Москва 2007 Венелин Венков загуби още на старта от Иван Хузау (Беларус) с 1:2 части и отпадна от борбата, като по този начин не успя да вземе и олимпийска виза.

До 84кг. дебютантът Иван Ябанджиев имаше тежката задача да срещне още на осминафинала бившия световен и олимпийски Авлука Назни (Турция) и загуби с 0:2 части (0:5, 0:3). Сега той ще чака турчина да го изтегли до репешажите.

При най-тежките до 120 кг. Иван Иванов започна с победа в квалификациите срещу Радован Петкович (Сърбия) - 6:0, 3:0, но на осминафинала загуби от вицешампиона на Европа за миналата година Давид Вала (Чехия) с 1:2 части (1:3, 1:1, 0:3). Само малко опит не достигна на Иванов да пребори чеха.