Италианецът Алесандро де Марки спечели 11-ия етап от Колоездачната обиколка на Испания, в който състезателите изминаха 207,8 километра от Момбей до Луинтра.

Де Марки се справи с тежкия преходен етап за 4 часа, 52 минути и 38 секунди, като остави на 28 секунди зад себе си колумбиеца Хоната Рестепо и на 59 секунди сънародника си Франко Пелицоти. В самия край на етапа колоездачите бяха допълнително затруднени и от проливния дъжд, който се изля изведнъж, но въпреки това големи размествания след преполовяването на състезанието така и не настъпиха.

Лидер с "червената" фланелка остава британецът Саймън Йейтс, който днес завърши 16-и на 2:02 минути зад победителя. Със същото време, но на 12-а позиция премина и испанецът Алехандро Валверде, който в общото класиране продължава да изостава от Йейтс с 1 секунда. Трети е Наиро Кинтана (Колумбия), който има точно 40 секунди пасив спрямо Йейтс.

В утрешния 12-и етап колоездачите ще трябва да се справят с две височини от трета категория и ще изминат 181,1 километра от Мондонедо до Маньон./БТА