В истински плувен празник се превърна часът по физическо възпитание в 22 СОУ "Георги С. Раковски". Петър Стойчев – деветкратният носител на световната купа по плувен маратон – проведе една тренировка на отбора по плуване от столичната гимназия като част от кампанията на министерство на физическото възпитание и спорта и Българския спортен тотализатор „Аз обичам спорта”.

„Днес ще ви водя часа по физическо възпитание. Ще се опитам с общи усилия да направим един час по плуване, в който най-вече ще се забавляваме, ще се наслаждаваме на плуването, за да може отново с голямо удоволствие да се връщате в басейна”, обърна се към учениците Петър Стойчев.

До края на месец май такива часове по физическо възпитание ще има в училища от цяла България като преподаватели ще бъдат лицата от кампанията на МФВС „Аз обичам спорта” Евгения Раданова, Мария Гроздева, Румяна Нейкова, Георги Младенов, Любо Ганев, Тодор Стойков, Детелин Далаклиев и др.

„Силно се надявам всички ние като лица на кампанията да дадем пример на децата да се занимават със спорт. Вярвам, че нашето участие е положително. Имената на Руми Нейкова, спортист номер 1 за 2009 г. Детелин Далаклиев, Жени Раданова са пример за подрастващите и се надявам всички известни български лица да намерят подражатели сред учениците, сред нашите деца. Те трябва да намерят подкрепа и от своите родители, които да ги насърчават и да им помагат да продължат да спортуват.”, каза Петър Стойчев в края на тренировката.

От името на МФВС той дари на училището топки за футбол, баскетбол и волейбол.

Утре 5 май /сряда/, 11.15 часа, час по физическо възпитание ще проведе Евгения Раданова в 24 СОУ П.К Яворов, София.