Най-новият проект на Darik Web е блоговата платформа log.bg. В момента тя е в тестов период (бета версия). Екипът на проекта се опитва заедно с потребителите на блога да открият и най-малките дефекти в системата, така че тя да заработи перфектно.

Блогването вече е достатъчно популярно у нас, има цяла т.нар. блогосфера, има изявени блогъри – това са хората, които пишат активно и които сформират „общественото мнение” в блогосферата.

Блогът е мястото, където всеки може да изрази себе си във вселената на интернет. Блогът е и личен сайт, където може да се споделя всичко, което вълнува блогъра.

Блогът е мястото без ограничения и цензура, това е вид нова медия.

Нека си припомним трагедията от миналия април в САЩ, при която в Университета във Вирджиния бяха застреляни 33-ма души. Тогава дори големите информационни агенции преглеждаха блоговете, където свидетели моментално написаха какво се случва, дори бяха публикувани снимки и видео. Тоест блогърите изпревариха традиционните медии.

Има лични страници на известни блогъри, които се четат изключително много.

В log.bg потребителите ще имат възможност да правят всичко – да публикуват снимки, текст, аудио, видео, да си играят с цветовете, формите, със съдържанието – с всичко.

Тези, които изберат log.bg за своя блогова платформа, имат възможност дори да печелят от това, като разположат рекламен банер на Google или друга автоматизирана реклама система в своя блог.

Спортните блогове са сред най-популярните в света и много популярни лица от спорта използват този начин на комуникация с почитателите си. Феновете на gong.bg и потребителите на форума на сайта също могат да оформят собствена страница, на която да коментират събитията в света на спорта.