Бронзовата олимпийска медалистка на хвърляне на копие от Параолимпийските игри в Пекин Даниела Тодорова заяви, че следващата и голяма цел е да се вдигне на крака и да стане олимпийска шампионка.

„Това беше първа Олимпиада за мен и отидох с голямо желание и направих всичко възможно да се представя добре. Усещането за медала го имах още от България, но не исках да го казвам, защото конкуренцията бе много сериозна и напрежението бе голямо”, коментира Тодорова.

„Казах си, че трябва да взема задължително медал, защото това бе много важно за нас. Като организация и домакинство бяха на ниво. Донякъде резултатът имаше значение. Имах ли повече време за подготовка със сигурност можех да постигна повече. Условията за подготовка са още по-зле. Изобщо подготовката не протича правилно. В Китай хората ни приемат съвсем нормално”, добави бронзовата медалистка от Пекин.

„На 8-и март 2006 година бяха на лагер на Белмекен с моя приятел Кольо Нешев, когато изтървах една щанга и ми се счупиха два прешлена, но продължих да се боря. Много хора бяха до мен и ми помогнаха, но аз си казах, че няма да остана в това положение и ще продължа да се боря”, каза Тодорова.

„Даже не успях да се насладя на медала си. Много съм доволна от това, което направих, въпреки че можех да направя много повече. Казвам на хората да продължат да се борят и да се занимават с нещо и да продължат напред и да не се отказват. Никога няма да свикна с това положение, но аз продължавам да се боря и знам, че рано или късно ще се вдигна на крака”, допълни Даниела.

„Искам да благодаря на Българската Параолимпийска федерация, както и на предишната ми федерация, както и на цялото ми семейство. Всеки човек трябва да има цел и да я преследва. Моята следваща голяма цел е да стана на крака и да стана олимпийска шампионка”, завърши Тодорова.

Шефът на леката атлетика Добри Карамаринов заяви, че ще поеме първия подготвителен лагер на Даниела Тодорова.