Топ-атлетката ни на 1500м Даниела Йорданова ще се върне на пистата след две годишно наказание с нов мениджър, обяви пред Гонг треньорът й Димитър Василев.

Двамата тренират в България на стадиона в Ботевград и засега не се оплакват за разлика от колегите си със същата съдба.

„След като официално й възстановят правата очаквам помощ от федерацията и министерството, за да се обезпечи подготовката на Даниела. Знаете, че е скъпо, но смятам, че ще се справим. Тя е на 33 години, но мисля че още две Олимпиади може да изкара. Даниела е сред малкото бели атлетки, които са побеждали силните тъмнокожи конкурентки и отново ще е сред най-добрите”, категоричен е Василев, който преди две години пое цялата отговорност за допинг-скандала.

Топ-атлетката пропуска силните сътезания през лятото, евентуално през септември ще може да се състезава отново.

„Трябва да намерим нов мениджър. Досега работихме с много богати, които живеят в Монако. С гърци повече категорично няма да работя, след като няколко пъти се опарих”, категоричен е треньорът.

Даниела ще получи официално в спортното министерство бронзовите си медали от Световното Осака`2007 и Европейското Валенсия`2008, когато изгоряха рускините. ИААФ е изпратила в България отличията, а Свилен Нейков ще ги връчи.