Най-добрата ни състезателка в леката атлетика, бронзовата медалистка от последното европейско първенство, Даниела Йорданова бе спряна от участие в Олимпийските игри в Пекин. Йорданова изгърмя с допинг в последния момент.

Лов на вещици преследваше лекоатлетките на 1500 метра. Преди Даниела изгоряха трите най-добри рускини, претендентки за медал и две румънки.

Йорданова трябваше да пътува утре за Пекин, но при така стеклите се обстоятелства тя остава в България. До няколко дни ще знаем и наказанието и от ИААФ.

Даниела Йорданова бе единствената ни реална надежда за медал от Пекин в атлетиката. Поредният скандал с тестостерон шокира българската делегация.

На 7 август 2008 година с писмо световната централа ИААФ уведомява ръководството на БФЛА за завишено ниво на тестостерон или неговите прекурсори в проба „А” на атлетката. При допустимо ниво 4, в пробата на Йорданова нивото е 5,5.

Пробата на Йорданова е взета на 13 юни 2008 година в София от екип на Световната антидопингова агенция (УАДА). По нейна молба, подкрепена от ръководството на родната федерация, отварянето на втората проба е било изискано да бъде направено преди 16 август с оглед евентуалното участие на състезателка на Олимпиадата в Пекин.

Днес от световната са уведомили българската, че и втората проба на Даниела потвърждава резултата от първата и считано от 15 август 2008 година тя е с временно спрени състезателни права.