Българинът Даниел Иванов-Аоияма загуби от Икиои в схватка от десетия ден на турнира по сумо в японската столица Токио. С това той сложи край на победната си серия, а освен това допусна днешния му съперник да дръпне с един успех в генералното класиране на надпреварата.

Аоияма, с ранг "маегашира-6", допусна поражението с хватката "ошидаши", която представлява стандартно фронтално избутване от дохиото. Така той вече е с баланс от 6:4 победи срещу загуби, докато "маегашира-10" Икиои вече го води в класирането при 7:3.

Лидер продължава да бъде великият шампион Хакухо, който днес надви Токушорю за деветия си успех в Токио. Другият действащ "йокодзуна" - Харумафуджи, допусна втора поредна загуба и с това шансовете му за краен успех в турнира намаляха драстично. Той отстъпи на Гагамару в последната схватка за деня и вече е с баланс 7:3. Следващият съперник на Даниел Иванов е Котошогику, който е с ранг "одзеки" и баланс 5:5 победи срещу загуби до момента. Днес той тръшна Миогирю с "йорикири". /БТА