Българският състезател по скок на дължина Даниел Добрев не успя да се класира на финала на европейското първенство в зала, което се провежда в Гьотеборг.

20-годишният Добрев направи фаул при първите си два опита, а при третия постигна 7,70 метра, което му отреди седмото място в квалификационна група В. Добрев остана на 22 сантиметра от място на финала, тъй като най-слабият резултат, с който се влезе на финала бе 7,92 метра, дело на Елвийс Мисанс от Латвия.

Квалификационната норма бе 8,05 метра, но тя бе постигната едва от трима скачачи - Александър Менков (Русия), Кристиан Райф (Германия) и Михел Торнеус (Швеция). Финалът на дисциплината е в неделя от 18 часа.

Този резултат му отреди седмо място в квалификационна група “В”. Най-слабият резултат, с който се влезе на финал беше 7,92 метра, постигнати от латвиеца Елвийс Мисанс, който беше в Група “А”. Само трима скачачи – Александър Менков (Русия), Кристиан Райф (Германия) и Михел Торнеус (Швеция) преодоляха норматива от 8,05 метра. Финалът на дисциплината е утре от 18:00 часа.