Даниел Александров достигна до репешажите за бронза в категория до 80 килограма класически стил на Световното първенство по борба във френската столица Париж.

Българинът стартира с трудна победа над датчанина Марк Мадсен след 9:9 точки, но на осминафиналите загуби с 1:2 точки от Радик Кулиев (Беларус). Впоследствие европейският вицешампион от Нови Сад 2017 Кулиев се класира за финала, с което изтегли Александров до репешажите, в които той ще започне още от първия кръг срещу Гуохао Чжао (Китай). Другите българи в класическия стил днес отпаднаха от борбата за отличията.

При 59-килограмовите Радослав Василев претърпя поражение с 1:3 точки още в квалификациите от Хансел Мигел Пиментел Гонсалес (Доминиканска република). В категория до 66 килограма Константин Стас започна с убедителен успех над Криступас Слейва (Литва) с 11:4, но на 1/16-финалите падна с 1:10 и технически туш от иранеца Мохамад Хосейн Еляси. Еляси в последствие загуби на полуфиналите от действащия европейски шампион за младежи до 23 години Матеуш Луцян Бернатек (Полша) с 1:4 точки и не успя да изтегли българина до репешажите.

При най-тежките до 130 килограма Мирослав Методиев записа успех в квалификациите с 6:4 над Туомас Хейки Лахти (Финландия), но на осминафиналите падна с 0:4 точки от кубинеца Оскар Пино Индс. Индс достигна до полуфиналите, но там загуби с 1:2 точки от олимпийския вицешампион от Рио 2016, двукратен световен и шесткратен европейски шампион Ръза Каяалп (Турция), с което Методиев отпадна./БТА