„В Пекин паднаха толкова много световни рекорди, че няма какво да коментираме, че олимпийският турнир по плуване е силен”, коментира един от най-известните ни специалисти в плуването и национален треньор Георги Дангалаков по повод случващото се на Игрите в Китай.

„Определено изпъкнаха няколко таланти. Петър Стойчев доказа, че е изключителен професионалист и много отдаден на професията си спортист. Както стана шести в плувния маратон, така можеше и да е първи, втори или трети. Видяхте как всички плуват заедно”, каза Дангалаков и допълни:

„Нашите плувци направиха това, което могат. Като цяло съм доволен. Нина Рангелова си направи личен резултат. Мишо Александров записа четири рекорда. Георги Палазов плува малко по-слабо, но на всеки спортист се случва. В българския спорт имаше хора, които ваеха диаманти”.

„Майкъл Фелпс просто е открит някъде и цял екип хора са го шлифовали. Не говоря само за финансирането. Талантът трябва да се усъвършенства. Видяхме български спортисти, на които свалям шапка, че според техните очаквания не са се представили добре и се извиняват.Има момичета и момчета, които подобряват наши рекорди, но това е до време и трябва да има какво да им предложим.”