Президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров заведе националите в Пекин, след като се наложи водачът Иван Тодоров и треньорът Мартин Стоев да тръгнат по-рано от лагера в Корея заради изискванията на МОК.

„Смятам, че подготовката в Корея бе много добра. Особено доволен съм от втората контрола, когато се игра добър волейбол. Домакините ни предоставиха чудесни условия, дори ни организираха тържество в последния ден от престоя ни, като зарадваха момчетата със символични подаръци. Ако ни се наложи отново да играе в голямо първенство на азиатския континент - пак бихме заложили на тази база в Корея, но едва ли това ще се случи в следващите няколко години”- сподели за Гонг босът на родния волейбол.

Според президентът на централата ни жребият за олимпийския турнир не е бил най-подходящ за българите.

„Да стартираш срещу домакините е тежко. Надявам се отборът да се справи с тази задача. Оптимисти сме, но знаем, че няма да е лесно. За подценяване и дума не може да става.”- казва още Лазаров.

Волейболните ни национали мечтаят за медал от Пекин, според ръководството на федерацията микроклиматът в тима е отличен, всички се надъхват за победи.