Първата в историята комбинирана Световна купа по спортна гимнастика и акробатика във Варна завърши с общо 25 спечелени медала от българските състезатели в двата спорта.
24 от тях бяха завоювани от юношите и девойките, а при мъжете на висилка сребро спечели Александър Батинков. 

“Няма как да не съм доволен от Световната купа. Юношите и девойките се справиха прекрасно и ни дават оптимизъм, че в бъдеще им предстоят още много успехи. Изпълнението на Батинков и сребърния медал бяха достоен завършек на състезанието. Не помня кога сме имали 5-ма състезатели на финали на Световна купа. Това е изключително постижение за българската гимнастика, което ни дава увереност, че се движим в правилна посока”, сподели председателят на Организационния комитет на Световната купа Йордан Йовчев.

Световна купа по спортна гимнастика и акробатика

източник: varnaworldcup2015.com

“Като организатори се справихме добре, поне според отзивите и поздравленията, които получаваме до момента. Изказвам искрената си благодарност към всички, които направиха възможно това състезание - кметът на Варна Иван Портних, шефът на Двореца на културата и спорта Минко Христов, ръководителите и работниците на "Хидрострой", на медиите за коректното отразяване на събитията, на доброволците, без чиято помощ нямаше да можем да се справим, изобщо на всички съпричастни с турнира", коментира още Данчо Йовчев. 

Световна купа по спортна гимнастика и акробатика

източник: varnaworldcup2015.com

“Президентът на Международната федерация беше в България макар и за един ден, но дойде защото искаше сам да се убеди в това, че акробатика и гимнастика могат да направят нещо хубаво, нещо ново и най-вече да разбере дали това начинание ще има светло бъдеще. Мисля, че остана изключително доволен от това което успяхме да сътворим”, добави рекордьорът по участия в олимпийски игри.  

Световна купа по спортна гимнастика и акробатика

източник: varnaworldcup2015.com