По повод на скандалния случай за употреба на допинг и други забранени стимулиращи вещества от членове на националния отбор по вдигане на тежести, ръководството на ДАМС заявява, че ще е безкомпромисно към провинилите се, както и към длъжностните лица.

Твърдата позиция на ДАМС е: Нулева толерантност към всеки, който използва допинг!

Страната ни спазва стриктно всички разпоредби на Световната антидопингова агенция и на Международния олимпийски комитет.

Хората, които умишлено преминават етичната граница в спорта, ще получат най-строго наказание, защото с действията си компрометират същността на спорта, дават лош пример на младите и петнят името и традициите на българския спорт.

Отношението на ДАМС към подобни случаи е еднозначно - строги наказания. Както и дисциплинарна отговорност от съответните спортни ръководители.

Председателят на ДАМС назначи вътрешна проверка за случая и резултатите от нея ще бъдат обявени незабавно.

Ще бъдат предложени промени в законодателството ни за криминализиране на вноса, търговията и употребата на допинг.

Четиридесет дни преди началото на Олимпийските игри ще направим всичко възможно да няма никакво съмнение върху българските успехи в Пекин. По-добре по-малък брой медали, но чисти и честни, отколкото загуба на доверието на спортната общественост и допинг-скандали.

В този смисъл ДАМС и БОК назначават допълнителна проверка за всички наши участници в Игрите.