Завърналият се на поста старши треньор на националния ни отбор по кану-каяк Дамян Дамянов заяви, че новото ръководство на федерацията не желае конфронтация с никой и държи на професионалната работа.

„Първото след вписването на новото ръководство беше да се направи структура на федерацията, да се формулират най-важните неща, които предстоят до края на този сезон. Лошото е, че твърде късно беше вписана самата федерация и много неща не могат да се направят в този момент, заради това, че спортно- състезателният сезон просто започна. Първото, което направи федерацията е да определи премиите за състезатели, треньори и клубове, ако реализират определен продукт, определен резултат. Второ, което се направи и в момента тече окончателното му оформяне е да се сключат договори с елитните спортисти, за да могат те да имат по-голямо спокойствие. Другото, въпреки трудния момент е да се направи един преглед на всички спортни клубове. Това, което те са в момента и какво представляват и какво би трябвало да бъде направено в бъдеще. Това са основните неща, които се работят в момента. Мисля, че за сега всичко е нормално, въпреки че е много трудно. Амбиция на цялото ръководство е да има единомислие. Ние не желаем да има конфронтация с абсолютно никой. Ние желаем да работим заедно, да има разбирателство, да има диалог между клубовете и федерацията и между спортистите и самата федерация. Желаем да бъде поставено всичко на изключително професионални начала. Това е основата, на която се стъпва в момента. Стремим се документите, които изготвяме да са перфектни”, коментира Дамянов за Гонг.

Един от най-успешните ни състезатели в този спорт Петър Мерков пък от месец работи абсолютно целенасочено за завръщането си. „Мина на изследвания съвсем отговорно. Предстои подписването на договора, но това е въпрос на няколко дни. Той няма да се състезава през този сезон. Клаузата в договора е възстановяването на неговите качества и кондиция до месец септември. От септември ще влезе като редови член на националния отбор, готвейки се за Световните първенства през 2010-та година. Диян Георгиев и Аднан Алиев заминаха днес за Световна купа в Унгария. Това е трети кръг от Световната купа. Заедно са с Мирослав Кирчев. Една двойка каяк – Александър Стефанов и Мариан Димитров. И една жена – Даниела Великов, която има голямо желание да се подготвя през целия олимпийски цикъл” сподели още Дамян Дамянов.