Джейми Олексяк вкара в последната третина и Далас спечели с 3:2 срещу гостуващия Аризона, благодарение на което Старс се изравниха с лидера в Централната дивизия и миналогодишен шампион Сейнт Луис. Двата отбора водят и в Западната конференция с по 76 точки, а дивизионният съперник Колорадо е с една зад тях след победа в сряда вечер.

Олексяк вкара едва втория си гол през редовния сезон 11:38 минути преди последната сирена и домакините спечелиха срещата. Старс са с баланс 5-0-1 в последните си шест мача и 7-1-2 в последните десет, което ги остави в битката за първия сийд на запад. Кори Пери вкара гол и подаде за още един, а Радек Факса заби третата шайба за Старс. Крисчън Фишър и Тейлър Хол бяха точни за гостите от Аризона, който заемат второто уайлдкард място в конференцията.

Колорадо остана на точка от лидерите в дивизията си след победа с 3:1 срещу Ню Йорк Айлъндърс. Павел Франкуз спря 27 удара, а Габриел Ландеског, Йонас Донской и Андре Бураковски вкараха головете за Аваланч. Нейтън Маккинън и Кейл Макар записаха по две асистенции, докато Брок Нелсън вкара единствения гол за Айлъндърс, които са втори уайлдкард на изток.

Давид Пастърнак бе точен 1:14 минути след началото на продължението и Бостън победи Едмънтън в мач между лидери на две дивизии в НХЛ. Брюинс са начело на Атлантическата с три точки пред Тампа Бей, докато Ойлърс водят с една на Ванкувър и Лас Вегас в Тихоокеанската.
Пастърнак пое дълга шайба от Давид Крейчи и преодоля Майк Смит с 43-ия си гол за сезона, което го изравни с Остин Матюс от Торонто в листата на реализаторите. Патрис Бержерон също се разписа за Бостън, който спечели четвърти пореден мач и десети от последните си 11.

Ванкувър пък пропусна възможността да измести Едмънтън от първото място в Тихоокеанската дивизия, след като спечели само точка срещу Минесота. Алекс Галченюк вкара за Уайлд късно в последната третина за равенство, а след това се разписа в петия рунд на дузпите за крайното 4:3. 

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Чикаго - НЙ Рейнджърс - 3:6
Далас - Аризона - 3:2
Едмънтън - Бостън - 1:2
Анахайм - Флорида - 1:4
Колорадо - НЙ Айлъндърс - 3:1
Ванкувър - Минесота - 3:4 след дузпи

Източна конференция
Столична дивизия: Питсбърг 80 точки, Вашингтон 79, Филаделфия 73
Атлантическа дивизия: Бостън 88, Тампа Бей 85, Торонто 70

Западна конференция
Централна дивизия: Сейнт Луис 76, Далас 76, Колорадо 75
Тихоокеанска дивизия: Едмънтън 71, Ванкувър 70, Лас Вегас 70.