Световният ни шампион по бокс Детелин Далаклиев благодари на ръководство на Федерация ни по бокс за вярата и подкрепата. Далаклиев коментира травмата в гърба, която го тормозеше преди Световното: „Някои доктори казваха, че трябва операция, а други, че е нужна почивка. Може би така стана по-добре. Нещата се компенсираха. Около 7 дни само почивах преди Световното. Дадох всичко от себе си. Това ми е животът. Казах, че и крака да ми отрежат, пак ще се кача на ринга и ще играя.”

„Имах чувството, че ще стана световен шампион. Истината е в постоянството”, сподели още Детелин Далаклиев, който на днешния 15 септември, приканен от журналистите, пожела на всички ученици да ходят редовно на училище и да спортуват.

Президентът на родната централа по бокс Марин Димитров заяви, че премията за Детелин още не е ясна и коментира, че е бил сигурен в успеха на капитана на националния ни тим.

Старши треньорът на държавния ни тим по бокс Петър Лесов пък заяви: „Можехме да вземем поне още два медала. Александър Александров е сред най-съвестните и стартира добре на първенството, Симеон Чамов също имаше шансове. Младен Манев е голямото разочарование. Той сякаш почна да става втора Кобра. Тервел Пулев игра много добре в първата си среща. Колкото до Кубрат Пулев, той ставаше световен шампион, ако не беше това наказание от Олимпиадата в Китай. Заради него не беше поставен, а попадна в пълния жребий и се срещна с Камареле по-рано.”