Детелин Далаклиев ще бъде титуляр и лидер в един от четирите отбора на Европа в босковата Шампионска лига при полупрофесионалистите. Спортист №1 на България за 2009 година не знае подробности кога ще започне лагерът му за шестте мача от септември, за които има договар за 70 хиляди евро.

„Не знам абсолютно нищо освен, че започваме през септември. Аз ще бъда титуляр за един от четирите отбора на Европа, като ще бъда или в Москва, или в Лондон. Само това ми е известно към момента” сподели пред Гонг боксьорът ни.

Влезлият в тройката за Мъж на година каза обаче, че продължава да чака премията си за световната титла спечелена през септември от родната федерация. „Всеки ден се чуваме с федарцията и президента, било въпрос на дни. Даже са били гласували увеличение на премията, а текат и лихви. Надявам се до една седмица да си взема парите от централата, разбирам ги, но и се изнервям малко, защото през септември станах световен шампион, а вече сме март и ще трябда да ходя на Европейско, а не съм взел от световното. Премиите, който взех са от банката и от министерството. Не забравям и колата, която ми дадоха, но тя ми е повече в разход. Излязоха хиляда неща за плащане – данъци, каско, вадя по 400, по 300 лева, а сега пак ще плащам, въпреки че е в гаранция за смяна на масла и т.н. Иначи е хубаво защото ми е подарък и някакъв спомен”, поясни най-добрият ни спортист за миналата година.

Далаклиев ще участва като национал на турнир във Финландия. На тази надправара се е спряло ръководството от четирите възможни за боксьорите ни. „Ще се боксирам във Финландия от 3-4 април, а съм под въпрос и за още един. Сега сме на лагер и се подготвяме” каза националът и разаказа за контузията си: „Двойната дискова херния ще си я имам винаги. От една стана и аз съм малко виновен защото не се доверявам и не съм ходил на процедури почти никъде от миналата година, когато се подложих на иглотерапия и докторски прегледи. Вече мисля да опитаме нещо ново по въпроса, но операция няма да правя. Не казвам, че ме боли ужасно или че това е края, или не мога да стана от леглото, но с тази контузия станах световен шампион и ще продължавам да си тренирам. Лошото е, че времето е лошо, студено е, вали и затова ме понаболява. Има и инжекции и хапчета, зато ще продължа така до Олимпиадата. След като почивах 6-7 дни след Странджата и съм добре”.

Детелин Далаклиев сподели пред Гонг, че не сменя пелените на новородената си дъщеричка Ная, а с това се занимава приятелката му Петя. Ето още по темета: „Не сменям памперси, но гледам и знам как става. Не е трудно. Ная е спокойно бебе. Бях се настройл за други по-страшни неща, но от два дни започна да реве повече сигурно заради коликите, които се получават след 10-тия ден. Купихме за това капки от Англия. Приятелката ми се занимава повече с детето, аз й помагам, но има и баби, които знаят как се прави и са ни отгледали нас. Имаме си и лекарка, а в частната клиника са казали на Петя какво да прави. То си е и природа, отвътре ти казва какво да правиш. Не съм подарил още нищо на приятелката ми, че стана майка. Имаше постоянно тичане след раждането. Взех апартамента в Плевен и там сега правя ремонти, само работа имам. Нямам време за нищо, пък и нощем не може да се спи, бебето не реве, но трябва да се храни пред два часа и половина”.