Спортист №1 на България за 2009 година Детелин Далаклиев няма да се оперира, а ще стиска зъби до Олимпийските игри в Лондон. Боксьорът има дископатия с двустранно захапване, но според националния треньор Петър Лесов, хирургическа интервенция ще сложи край на кариерата му, и затова световният шампион ще търпи, и с инжекции и хапчета ще чака Лондон 2012.

Националният отбор има покани за четири турнира – в Полша, Чехия, Сърбия и Турция – като тепърва ще се прецени кои боксьори на кои надпревари ще отидат.

„Отборът ни е подмладен, но имаме момчета, на които можем да разчитаме. Имаме много млади таланти, които са бъдещето,” каза Лесов.

Президентът на БФ Бокс Марин Димитров определи завършилия международен турнир за Купа „Странджа” като най-силния и най-добре организирания досега, след който взимаме домакинство на Европейско първенство за 13-14-годишни момчета, между юни и август.

„Няма как да не сме доволни, имаме два златни медала и седем финалисти. Успех имаше и съдийският семинар, с участието на вицепрезидента на Европейската федерация,” заяви Димитров.

Настоящият президент на федерацията обяви, че не се притеснява от опозицията, която свиква извънредно Общо събрание в събота. „Ще имаме извънредно и редовно Общо събрание на 20 март, но това е само излишно харчене на пари. Нито един клуб не иска промени, а хора, които не са членове на федерацията, настояват за такива. Те казват, че бокса умира, а имаме 19 медала от Европейски първенства и един световен шампион. Очаквам добър резултат за мен, или на боксов език – победа с явно превъзходство. Трябва да гласуват само тези, които имат право, а не странични хора,” обясни Димитров.