Българският боксьор Детелин Далаклиев смята, че е бил ощетен в снощния бой срещу британеца Люк Кембъл в категория до 56 кг. Далаклиев отпадна с 15:16 точки на четвъртфинала на олимпийския турнир, като това е трета загуба за Далаклиев от този съперник в три поредни срещи.

"Много е трудно срещу представител на домакините на голям форум. Той е добър боксьор, но знаете, че аз по принцип говоря това, което е самата истина. Срещата беше моя, може би с малко, но беше моя. Ако бях продължил, после в следващите етапи кой знае какво можеше да се случи", заяви Далаклиев, който тази сутрин гостува в олимпийското студио на БНТ.

"По принцип съм доволен, защото на Олимпийски игри всяка победа тук е нещо голямо. Тук никой не се отпуска, никой няма да ти даде ей така да го победиш. Аз лично съм доволен от представянето си, но то вече е история. Важното е, че медалът да мене и за България го няма, обясни Далаклиев. Той се срещнал с него на Европейското първенство в Ливърпул през 2008-а година, където срещата протекла пак по същия начин.

"Люк Кембъл е нестандартен състезател, с обратен гард и труден за побеждаване. Но големият спортист затова е голям, ако успее да се справи и с тези неща. Като цяло се радвам, че бокса възвърна авторитета, с който се ползваше преди. Не знам дали заради това, че ние по-опитните удържаме фронта, а може би и заради усилията на новото ръководство на федерацията. Състезателите, които сме тук, показахме какви мъжки момчета сме. Смятам, че и сред подрастващите има доста потенциал“, каза още Далаклиев.

В личен план той очаква съвсем скоро раждането на второто си дете, но още не мисли дали ще участва на следващите Игри в Рио де Жанайро през 2016-а година. "Рио е много далече, но с новите правила и това, че увеличиха възрастовата граница до 40 години, може и да участвам. Но сега искам първо да си почина, защото 9 месеца съм по лагери, в чужбина и искам да бъда със семейството си.“

Капитанът на националния боксов тим поздрави Тервел Пулев за класирането на полуфинала, за вече осигурения медал.

"Това е голямо нещо. Да се стяга занапред, защото има срещу себе си опитен противник. Но на такива големи форуми нищо не се знае и той спокойно може да стигне и до финала. Също така Стойка Петрова доказа, че е част от българската школа и демонстрира много красив бокс“, завърши Далаклиев.