Председателят на БОК Стефка Костадинова получи множество букети и подаръци на завършилото само за 45 минути редовно отчетно общо събрание на БОК. Световната рекордьорка в скока на височина празнува 43-я си рожден ден днес. Довечера тя ще отбележи в компанията на приятели празника си в популярен столичен клуб.

Заседанието в зала „София” на Гранд хотел София започна с едноминутно мълчание в памет на Надежда Лекарска, след което бяха връчени олимпийски медали „Спорт за един мирен свят” на Иван Бонев и Григор Христов, съответно връчени от Стефка Костадинова и Весела Лечева. Пред присъстващите 56 от 86 члена Цеко Минев също получи такова отличие за изключителната подкрепа и помощ към БОК.

Дневният ред бе разгледан за кратко време като бяха приети бързо и с пълно единодушие отчетът на централата ни за 2007 година, счетоводният отчет и документи от одитора за изминалата година, докладът на председателя на контролния съвет Станислав Касъров, бе одобрена програмата за дейността на БОК за 2008 и гласуван бюджетът за настоящата година. В точка разни делегатите гласуваха приемането на БФ по шахмат в олимпийското ни движение. Това се случи обаче без присъствие на нито един представител от шахматната централа.

Стоян Хранов взе думата, за да поздрави рожденичката Костадинова и каза още „По кафенета се обсъждат проблемите, ние отиваме в Пекин, а тук мълчим. Или сме обезверени, или всичко е решено, истината е, че сме по средата. Ако вземем 2-3 медала, значи сме работили много.”

След него в изказванията се включи Цеко Минев, чието предложение да се създаде работна група за разглеждане и предлагане на закона за спорта, бе прието. Той заяви: „Най-важното от финансирането на спорта. Трябва да ставаме и да лягаме с този проблем , да мислим за промени в закона за спорта и най-вече за освобождаване на данъци за онези, които инвестират в родния спорт. Видяхме как законът за меценатството си свърши работата. Само спортът остана невръстно дете без такъв закон.”

На финала Мария Гигова си пожела среща на олимпийския ни отбор с ръководството на БОК и ДАМС за стимулиране за посочване трудностите и целите на спортистите ни Пекин.

Последен микрофонът взе легендарният боксьор Борис Георгиев - Моката, който в емоционално изказване заяви: „Не е важно какво ще получат спортистите, трябва да поставим твърдо ударение върху морала. Нека те бъдат достойни чада на майка България.”