Руско-цигански ритми звучат в последните дни в залата по художествена гимнастика на стадион “Раковски”. Шестте момичета от националния ансамбъл при девойките вече са готови с изненадата си за публиката в Баку.

В понеделник Румяна Георгиева, Елена Тодорова, Христиaна Тодорова, Цветелина Найденова, Абигел Зашева и Виктория Стоянова заминават за Азербайджан, където ще се проведе Европейското първенство по художествена гимнастика. Това ще е най-голямото изпитание за девойките и тяхната треньорка Белла Каратанчева, откакто грациите работят в този състав.

Циганските ритми обаче не са свързани с официалното им съчетание на пет ленти, а с композицията, която ще покажат в чест на публиката, след края на шампионата в Баку. Гала вечерта и церемонията по закриването на Европейското първенство са насрочени за неделя вечерта (17.05.2009). Танцът е руско-цигански, а с просто око се вижда, че момичетата го изпълняват с огромно удоволствие. Костюмите също са добре подбрани и с желание. Всеки детайл е изпипан.

Единственото, което им остава е да го изиграят с още по-голямо удоволствие следващата седмица, след като са обрали медалите от шампионата.