Най-силната ни състезателка в сектора скок на височина- Венелина Венева ще бъде официално с възстановени права от ИААФ идната седмица, информира Гонг мениджърът Георги Павлов. Той поясни, че не се е стигнало до връщане на пари, а е постигнато споразумение с организаторите на турнирите, където тя е участвала.

„Успяхме да се договорим, поехме сериозни ангажименти не само за нея, а и за останалите състезатели, които представлявам. Така чрез преговори и договорки не се стигна до връщане на пари. Президентът на федерацията Добри Карамаринов ни помогна много, защото лично се разбра с румънците, при тях сумата бе може би най- значителна. Вече сме събрали всички нужни документи и формално ИААФ ще възстанови правата й във вторник идната седмица, иначе двегодишното наказание изтече още на 4-ти април. Важно е, че и трите й задължителни допинг- контроли са отрицателни. Всичко с Венева е О.К.”- заяви пред Гонг Павлов.

Той обясни още, че Ваня Стамболова, която е с възстановени права е в отлична спортна форма и е на лагер заедно Венева и Теодора Коларова.

„За Световното в Берлин Ваня, Венелина, Момчил и Ивет ще бъдат българските звезди и имат реални шансове за нещо значително като постижение. Като мениджър на Стамболова и Венева, Ви казвам, че те ще участват за България.”-подчерта Георги.

Във връзка с организацията на турнира „Павел Павлов” той се похвали, че отново Еврофутбол ще е генерален спонсор, а голямата звезда ще е Дуейн Чембърс, преговаря се и с още двама спринтьори от Ямайка- единият световен шампион за юноши.