Четирима български спортисти заминаха днес по обед за Световните  студентски игри в Южна Корея. Град Гуанджу е домакин на 28-ата лятна  универсиада от 3 до 14 юли.
 
На семплата церемония по изпращането на аерогара София президентът на  Асоциацията за университетски спорт „Академик” доц. Златко Джуров пожела  на добър път и успех на българските участници в игрите. „Дайте максимума  от себе си, покажате, че не случайно сте представители на България.  Изпитайте удволствие от срещите с вашите връстници и представете  достойно университетската общност на страната ни,” заяви на изпроводяк  доц. Джуров.
 
Делегацията ни отново е символична заради липсата на достатъчно  финансиране на АУС "Академик" и оскъдните средства, отделяни за  студентския спорт у нас. Четиримата спортисти заминават единствено с по  един треньор, делегацията ни е без лекар, масажист, администрация, което  отново ще натовари нашите представители с несвойствени задачи, губене на  време и нерви.
 
Ето кои български спортисти заминаха днес за Универсиадата в Корея: Борислав Янаков, джудо: 60 кг Мартин Желев, плуване: 50, 100 и 200 м гр. и 100 м св. стил Милена Миткова – лека атлетика: скок на дължина Ива Димова – лека атлетика: 400 м с препятствия
 
Четирима спортисти представиха страната ни и на Зимната универсиада в  началото на годината, когато спечелихме две световни студентски титли:  на Владимир Зографски в ски-скока на шанцата в Осърбле и на Александра  Жекова в бордъркроса по трасето на Сиера Невада.