Световният шампион по тенис на маса Микаел Апелгрен /Mikael Appelgren/ е специалният гост на второто издание „Дни на тениса на маса” на 17 и 18 март в Пловдив. Легендарният швед 4 пъти е бил световен шампион, 9 пъти европейски, 2 пъти е победител в Europe Top 12, носител е и на Световната купа по тенис на маса. Той е левичар и известен с това, че умее да играе добре доста отдалечен от масата. Този специфичен стил става известен като „appleing”, на името на Микаел.

Двудневният маратон по тенис на маса ще се проведе на 17 и 18 март в тенис зала „Чоо” в мол „Галерия Пловдив” /3-ия етаж, зад стената за катерене/. Точно в 9.00 часа в събота ще бъде откриването, половин час по-късно Апелгрен ще даде старт на детския турнир за „Купата на DONIC” в категории момчета и момичета до 12, 15 и 18 години.

От 16 до 19 часа на 17 март почитателите на тениса на маса ще могат да наблюдават демонстративни срещи и разигравания с участието не само на Микаел Апелгрен, а и на Костадин Ленгеров /два пъти европейски шампион до 14 и 18 год., вицеевропейски шампион отборно мъже с отбора на Австрия/ и други настоящи и бивши национални състезатели и живи легенди в този спорт. Специално оформена зона около стената за катерене в западния атриум на мол „Галерия Пловдив”, ще бъде „арена” за майсторските умения и сблъсъци.

В неделя, 18 март, от 9 до 11.30 часа, ще са финалните срещи от детския турнир. В 12 часа Микаел Апелгрен ще награди победителите в него и ще закрие „Дните на тениса на маса” в Пловдив.

Уникалното спортно събитие се провежда за втори път в България. През юли 2010 година първото издание събра над 100 участника в две категории „Деца” и „Open” и много зрители.