Четири златни медала спечелиха борците ни от традиционния турнир в свободния стил "Македонски бисер" в Радовиш, информира официалният сайт на Българската федерация по борба.

Радослав Великов триумфира с титлата в по-горната за него категория до 60 кг. На финала световният шампион разби с технически туш (6:0, 6:0) сръбски състезател.

Турнирът бе първи за аса ни след европейското в София през април. Тогава той взе бронз, като не успя да се представи във върхова форма пред родна публика, тъй като все още не бе възстановен от травма в рамото.

Първи при най-леките до 55 кг стана европървенецът за юноши от 2004 Максим Петров, който в решителния сблъсък надделя с 2:1 части над руски борец. Злато взеха още Иван Деливерски (74) и Николай Щерев (96).

Колекцията от медали допълниха Мартин Емилов със сребро в кат. до 66 кг и Георги Средков - бронз при 84-килограмовите.

"Решихме на турнири Радослав Великов да се бори при 60-килограмовите, а само за световни и европейски първенства да сваля в категория до 55 кг. - заяви именитият ни треньор Симеон Щерев, който води отбора ни в Радовиш. - Всичките национали ще участват на държавното първенство."

Родният шампионат е на 9 и 10 юни в столичната зала "Универсиада".