Четири борбени и много успешни млади дами влизат в битка за приза „Жена на годината” в категория „Спорт”. За 13-а поредна година списание „Грация” ще раздаде наградите на специална церемония.

Мирела Демирева, Александра Начева, Катрин Тасева и Даниела Тодорова влизат в битка за призовото място.

„Те са талантливи и отдадени на спорта дами, които са достатъчно смели и амбициозни, за да преследват все по-високи върхове в своята кариера”, пише изданието за четирите състезателки.

Освен това Мирела Демирева има номинация в още една категория – „Послание във времето”. Думите, които са пленили редакторите на списанието, са: „Изключително приятно е да усетиш, че някой уважава професионализма и труда ти. Винаги, когато видя трибагреника, нещо в мен трепва”.

Мирела Демирева

Сребърната ни медалистка от Олимпиадата в Рио 2016 отново зарадва българите, като триумфира в скока на височина на турнира от Диамантената лига в Рабат. Месец по-рано българската лекоатлетка преодоля 2.00 метра в турнира от Диамантената лига в Стокхолм, регистрирайки най-добрия скок в кариерата си. През 2018 г. Мирела грабна и сребърен медал в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин, а ние сме сигурни, че ще продължи да ни смайва с успехите си.

Александра Начева

След като грабна два последователни сребърни медала в тройния скок на световното първенство до 18 години в Кения и на европейското първенство в Унгария, тази година 17-годишната състезателка спечели златен медал на световното първенство по лека атлетика до 20 години в Тампере, Финландия, постигайки личен рекорд от 14.18 метра. Това постижение я превръща във втория български атлет, спечелил младежки златен медал в тройния скок след Тереза Маринова (14.62 м) през 1996 г. в Атланта.

Катрин Тасева

Тази година бе особено вълнуваща за Катрин. Грацията и упоритостта на гимнастичката й донесоха златен медал на бухалки, сребро на лента и обръч и бронзово отличие на топка по време на Световната купа по художествена гимнастика в София. Спечели и сребърен медал в многобоя на турнира от веригата „Гран при“ в Киев. А по време на Световната купа по художествена гимнастика в Пезаро, Италия, грабна два сребърни и два бронзови медала. Възхищаваме й се искрено и я поздравяваме!

Даниела Тодорова

Българската параолимпийска лекоатлетка и състезателка в дисциплините хвърляне на копие, хвърляне на диск и тласкане на гюле ни впечатли със силния си дух, дисциплина и спортни резултати. През 2016 г. се класира на пето място в хвърлянето на копие по време на параолимпийските игри в Рио. Тази година Даниела си извоюва три медала на Европейското първенство в Берлин – сребърен медал на диск, бронзов на копие и сребърен на гюле с два национални и лични рекорда.

Гласуването ще продължи до 22 ноември. Можете да дадете своя вот ТУК!