Иван Чепаринов заема 19-о място в генералното класиране на световното първенство по ускорен шахмат, след като завърши реми във всичките си пет партии от втория ден. Българският гросмайстор е с актив от 6.5 точки, след като в първия ден постигна три успеха и две ремита, което го прави непобеден до момента на турнира в Рияд с награден фонд от 2 милиона щатски долара.

Чепаринов започна с най-голямото си изпитание за деня, след като се изправи с черните фигури срещу бившия номер 4 в света и трети във временното класиране Пьотър Свидлер от Русия. В крайна сметка двамата стигнаха до реми на 30-ия ход, а в останалите четири партии българинът добави нови 2 точки към актива си и вече има 6.

Вторият роден шахматист в надпреварата Кирил Георгиев пък е 112-и с 3.5 точки, след като във втория ден спечели една партия и завърши веднъж реми.  Лидер в класирането е руснакът Владимир Федосеев с 8 точки, следван от индиеца Вишванатан Ананд, китаеца Хао Ван и Свидлер с по 7.5. Защитаващият титлата си Василий Иванчук пък преживя нов лош ден, след като спечели само 1.5 точки и остана 102-и със сбор от 4 пункта.

Антоанета Стефанова зае 51-о място при жените, след като спечели само точка и половина от победа и реми. Българката е с актив от 5 пункта след два дни, като в първия записа две победи и три ремита. Лидер в класирането пък е китайката Вънцзюн Цзю с 8 точки. Новите световни шампиони ще бъдат определени на 28 декември след изиграването на 15 кръга по швейцарската система с контрола от 15 минути на играч за всяка партия с добавяне на 10 секунди за всеки ход.