Треньорът на Ивет Лалова - Коце Миланов, няма да бъде и неин мениджър. Топ-спринтьорката се възстановява и все още не тренира на пълни обороти, но голямата й цел този сезон е Световното първенство в Берлин през август.

„Няма да бързаме, при всички положения ще закъснеем с включването в летните турнири, но за Световното се надяваме всичко да е наред. Това е целта ни, и друг път сме се справяли в подобни заплетени ситуации.”-сподели треньорът пред Гонг.

Ивет и другата състезателка на Миланов - Цветелина Кирилова са на подготовка в България.

„На топло сме при отлични условия. Цветелина ще бяга този сезон само в коронната си дисциплина - 400м с препятствия.”- казва още спецът.

Въпросът с нов мениджър на Лалова все още не е на дневен ред, защото на първо място е възстановяването от неприятната контузия.

Коце Миланов е оптимист за българското представяне в Берлин, въпреки че ще е много трудно наш атлет да вземе медал.

„Изостанахме в развитието, всеки един финал трябва да бъде оценен. Кажете ми в коя друга област родината ни е на първо или второ място. За атлетиката ни времената са тежки, но има бъдеще и това е важното.”-философски разсъждава специалистът.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.