Тази вечер ще се състои последният сблъсък между  Стюърт Бингам и Шон Мърфи на българска земя. Двамата световни шампиони размениха по една победа в София и Бургас, като по този начин оставиха интригата за последния ден в Созопол. 

Големият финал ще започне в 21:00 часа тази вечер. Събитието ще се състои със съдействието на община Созопол като част от програмата за празниците на града и под патронажа на кмета Панайот Рейзи. 

Голямата изненада идва от общината, след като всички гости и жители на града ще могат да посетят събитието безплатно именно в решаващия сблъсък. Шоуто ще бъде уникално за целия свят, защото за първи път в световния снукър двама професионалисти ще играят на открито, а именно  в амфитеатъра в града. Шон Мърфи и Стюърт Бингам очакват с нетърпение първото си участие на открито в своята кариера. 

Лично кметът на Созопол Панайот Рейзи ще открие финалния турнир. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще уважи събитието в морския град. 

За организаторите на турнира и БФ Снукър е изключителна чест, че именно председателят на Народното събрание ще връчи купата на един от двамата Световни шампиони.  Подкрепата на държавата към снукъра е много важна за развитието и популяризирането на спорта в България. 

Ще успее ли Шон Мърфи да вземе реванш или Стюърт Бингам ще затвърди световната си титла – ще разберем след края на двубоя тази вечер.