Състезателки от 17 държави ще бъдат представени на международния турнир по художествена гимнастика за приз “Царица Маргарита”. 16-то издание на престижната проява е на 8-и и 9-и септември в Двореца на Културата и спорта във Варна. Състезанието е последна проверка за грациите преди Световното в Патра в средата на месеца.

За турнира пристигат момичетата от националния отбор на България, които ще ни представят в индивидуалния турнир в Патра - Симона Пейчева, Елизабет Паисиева, Стела Султанова и Моника Минчева. В зала “Конгресна” ще бъде още националният ни ансамбъл в компанията на отбори на още 7 държави: Австрия, Япония, Франция, Нова Зеландия, Канада, Германия и Бразилия. В турнира ще се представят и гимнастички от школите на Сърбия, Чехия, Унгария, Англия, Словения, Азербайджан, Португалия, Австралия и Турция.

В двата състезателни дни имиджът на варненската школа ще защитават представителките на клубовете Грация и Чар-ЗКС. За Грация ще играят Сияна Христова, Калина Пенева, и Виктория Стоянова, а за Чар-ДКС Вилия Христова и Симона Дянкова.

Програмата:

8 септември: 12 часа: многобой, девойки; 16 часа: многобой, жени; 19 часа: многобой, ансамбли

9 септември: 9 часа: финали, девойки; 11 часа: финали, жени; 13 часа: финали, ансамбли.