Ръководството на Колоездачен клуб „Цар Симеон 1898” направи трансферна бомба, дeн преди старта на 59-ата международна колоездачна обиколка на България. Шефовете на пловдивския велоклуб финализираха преговорите с национала на Люксембург Клод Волтер, който ще вдигне значително нивото на "царския тим" за родния тур.

23-годишният състезател трябва да пристигне в България в неделя по обед с полет от Париж. В юношеските и младежките национални формации на страната си Клод е карал в тандем с легендарните люксембургски братя Анди и Франк Шлек, които вече са професионалисти. С братята Шлек, които бяха приятната изненада на тазгодишния „Тур дьо Франс”, Волтер е много добър приятел.

Новоприврлеченият в „Цар Симеон 1898” бегач миналата година караше за националния отбор на Люксембург на Обиколката на България. До отварянето на трансферния прозорец Клод бягаше за известния континентален отбор от Люксембург - „Диферланж”, чийто главен мениджър е Маркус Зинген.

„Клод е много силен състезател, със сигурност влиза в отбора ни за Обиколката. Той не идва на проби, а направо за да намери мястото в представителния ни мъжки отбор. Смятам, че няма да има проблеми бързо да се сработи с момчетата от колектива”, каза изпълнителният директор на пловдивския велотим Йордан Зашев.

Така Волтер е третото поредно елитно попълнение в представителния отбор на „Цар Симеон 1898”. Шефовете на пловдивския колоездачен клуб привлякоха преди месец в мъжкия отбор републиканския шампион на България на шосе за 2008 година - Георги Георгиев, а преди седмица и състезаващия се досега за белгийския елитен велотим „Влаамсе" - Русен Русев.

През зимата пък в отбора бе привлечен и най-добрия състезател по планинско колоездене и байкър №1 у нас Тодор Ангелов.