След отличното си представяне през последните 2 месеца на състезания в Сърбия и Черна гора, ПКД "Цар Симеон 1898" получи персонална показа за участие в нов много силен колоездачен турнир. Сръбската федерация по колоездене изпрати писмо, в което настоява пловдивския велоклуб да изпрати свой представителен отбор на Международната колоездачна обиколка на Сърбия от 14 до 22 юни. Това е най-голямото състезание в западната си съседка. То е с много високия коефициент 2.2 и се ползва с реномето на най-силния турнир на Балканите и един от престижните в Европа.

Обиколката на Сърбия е в 7 състезателни дни и по традиция събира много елитни колоездачи от цяла Европа. Турнирът носи точки за световната ранглиста при мъжете и в него участват топбегачи от Словения, Хърватска, Белгия, Германия, Италия, Унгария и Австрия. Той има доста приличен награден фонд и е включен в спортния календар на международния колоездачен съюз U.C.I.

Главният треньор на „Цар Симеон 1898” Петър Павлов все още не е определил състава за Сърбия, но тимът ще бъде съставен от шестима състезатели. Наставникът със сигурност ще включи в състава намиращия се в страхотна спортна форма капитан на тима Пламен Димов, който през април миналата година спечели турнира "Велика награда на Белград" .

В групата ще бъдат включени и някои от четиримата сръбски национали Драган Спасич, Александър Дукич, Горан Шмелцерович и Игор Пайович.

Обиколката на Сърбия стартира в Белград с общ старт, а в 3 от 7-те специални етапа има планирани тежки планински изкачвания по 15 километра, с премии за активност. Финалът й на 22 юни ще бъде отново в сръбската столица.

"Разбира се, че приехме участието в тази обиколка, защото това състезание е от много висок ранг - едно от най-силните на Балканите. Освен това, търсим повече силни стартове за трупане на международен опит. Състезанието ще бъде на високо ниво, с участието на класни състезатели", потвърди Петър Павлов.