Ръководството на колоездачен клуб Цар Симеон 1898 готви сериозен трансфер на състезател, който в момента се състезава в чужбина. Пловдивският велоклуб трябва да финализира преговорите за привличането на новия бегач до края на месец август. Новото попълнение се очаква да подсили мъжкия представителен отбор на клуба още за 59-ата международна колоездачна обиколка на България. Той ще попадне в състава обаче, само ако се намира в оптимална спортна форма.

Името на новака обаче все още няма да бъде обявявано, докато трансферът окончателно не стане факт. От клуба разкриха само, че става въпрос за елитен и опитен бегач.

С този трансфер шефовете на Цар Симеон 1898 се стремят да засилят конкуренция в мъжкия профил на клуба.

"Когато има конкуренция в отбора, има и израстване на състезателите. По принцип вече сме се разбрали с момчето за личните му условия. Остава да се уточнят някои детайли. Нещата се развиват засега добре за нас, той също много иска да кара за нашия клуб. Нека не конкретизираме обаче засега имена, за да сме коректни. Само ще кажа, че е добър състезател и вероятно ще намери място в представителния ни мъжки отбор още за Обиколката, дано само по-лесно да се сработи с нашите момчета", обясни изпълнителният директор на пловдивския колоездачен клуб Йордан Зашев.

Преговорите с новото попълнение почти са приключили. Освен със самия състезател, те се водят и с ръководството на настоящия му чуждестранен клуб.

Ако новакът бъде трансфериран под тепетата, това ще бъде втори пореден трансфер на КК Цар Симеон 1898 в рамките на половин месец. Преди десетина дни „царският тим” успя да привлече републиканския шампион на България на шосе за 2008 година - Георги Георгиев, който доскоро караше за КК „Несебър”. 24-годишният бегач бе картотекиран с редовна картотека в Българския колоездачен съюз и дори вече направи първите си стартове за пловдивчани на държавното отборно първенство и на многоетапния шампионат в Сливен.