Ръководството на „Цар Симеон 1898” ще финализира утре или най-късно в понеделник трансфера на новия колоездач, който в момента се състезава в чужбина. Пловдивският велоклуб е на път да приключи успешно преговорите както със самия състезател, така и с ръководството на настоящия му чуждестранен отбор.

Името на новака ще бъде обявявано в понеделник, когато трансферът се очаква окончателно да стане факт.

Новото попълнение се очаква да подсили мъжкия представителен отбор на "Цар Симеон 1898" още за 59-ата международна колоездачна обиколка на България. Той ще попадне в състава обаче, само ако се намира в оптимална спортна форма, обяви главният треньор на пловдивския велоклуб Петър Павлов.

Както е известно с този трансфер шефовете на „Цар Симеон 1898” се стремят да засилят конкуренция в мъжкия профил на клуба.

Новакът трябва да пристигне под тепетата в понеделник и веднага след това да се присъедини към подготвителния планински лагер на "царския тим" в Троянския балкан. Той ще дойде направо от Белгия, където е участвал във верига от силни колоездачни турове, както в тази страна, така и във Франция.