Националният селекционер на България по борба- жени Серафим Бързаков заяви, че се надява олимпийската медалистка Станка Златева да спечели медали или дори титла на предстоящото Европейско първенство и да помогне на по-младите, като им вдъхне допълнително самочувствие. Шампионатът на Стария континент е във Финландия от 1-и до 6-и април.

„На 31-и ни е първият кантар, а втората група ще пътува на 1-и април. Ще участваме с пълен състава. Повечето са млади състезателки, като почти всички имат медали от първенствата при девойките. Надявам се да покажат това, на което сме ги учили. Конкуренцията е много по-голяма. Надявам се да им тръгне борбата, а да имат и късмет”, коментира старши треньорът на националния ни отбор Серафим Бързаков и допълни:

„Единствено ме притеснява, че ги сваляме с по категория, но се надявам на самото състезание да се чувстват добре.”

Бързаков сподели, че няма подробна информация за състоянието на Станка Златева, но се радва, че звездата на българската женска борба ще участва на Европейското.

„Не мога да ви кажа подробности. Радвам се, че Станка ще участва. Тя тренира с личния си треньор Симеон Щерев. Тя повече контактува с федерацията. Щом ще участва, сигурно е в добро състояние. Надявам се да вземе медал, а да стане и шампионка. Винаги, когато има голямо име за водеща фигура, това е хубаво. Надявам се по-младите да гледат на нея и да имат самочувствие”, сподели още Серафим Бързаков.