В неделния ден България може да се събуди с поредните добри новини от Пекин. Те са свързани предимно с представителката ни на 10 метра въздушен пистолет Мария Гроздева, като освен нея, в дисциплината участие ще вземе и Ирена Танова. Квалификациите стартират в 4.00 часа българско време. При успех състезателките ни ще мерят сили на финала. Финалите в дисциплината са предвидени за 7.00 часа.

Освен представителките ни в стрелбата, в сутрешните сесии сили ще мери и плувецът Михаил Александров, който в събота се класира за полуфиналите на 100 метра бруст. Той ще плува в първи коридор на първата полуфинална серия, насрочена за 6.01 българско време.

В ранните часове на 10 август ще се състезава и единствената ни представителка в тениса. Цветана Пиронкова ще срещне Марта Домаховска от Полша в борбата за място във втория кръг на олимпийската надпревара. Срещата започва в 5.30 часа.

Българската представителка в спортната гимнастика Николина Танкушева ще излезе след 15.00 часа в квалификациите, макар че влизането й сред най-добрите 24 ще бъде изключително трудно.

Най-добрата българска бадминтонистка Петя Неделчева ще трябва да демонстрира възможностите си в неделя. След като в събота отстрани с 2-0 гейма шведката Сара Першон, сега ще трябва да се изправи срещу Надя Хосни (Египет). Началният час на мача е 15.15.

Един от най-атрактивните стартове, който се чака с изключително голямо нетърпение от страна на родните фенове е този на националния ни отбор по волейбол. Момчетата на Мартин Стоев ще излязат в първия си двубой срещу домакина Китай в 15.00 часа.

*Всички часове са в българско време.