Българското участие на Олимпиадата продължава. В третия ден с най-голямо нетърпение се очаква участието на Руми Нейкова, чийто старт на скиф в насрочен за 10.50 часа българско време. Именитата българка ще излезе в трета серия от четвъртфиналите в гребането.

Малко по-късно двойката скул Мартин и Иво Янакиеви ще опитат през репешажите да продължат участието си на Ирите в Пекин. Стартът им е предвиден за 12.20 часа.

На 11 август уменията си ще демонстрира отново най-добрата ни бадминтонистка Петя Неделчева. На осминафиналите тя ще мери сили с Мю Чо Вон от Малайзия. Мачът трябва да започне в 14.25 часа. При успех тя ще се изправи срещу победителката от двойката Лу Лан от Китай и Ана Райс от Канада.

Единствената ни състезателка във ветроходството Ирина Костадинова също ще се състезава в понеделник.

В едни от най-атрактивните спортове от програмата на Олимпиадата – плуването, ще бъде, представени от двама състезатели. Това са Нина Рангелова, която в 13.33 часа ще излезе в борбата за място на 200 метра свободен стил. Докато Георги Палазов ще се състезава в трета серия на 200 метра бътърфлай, която е насрочена за 14.07 часа. За полуфиналите (насрочени за 12 август) се класират състезателите дали най-добрите 16 времена от сериите.