Българско трио ще ръководи финала на Световната купа по хандбал за мъже във Варна. Съдиите Георги Дойчинов и Юлиан Горецов, както и делегатът Михаил Башев заслужиха доверието на Световната федерация и получиха наряд за мача за купата в турнира. От 20.30 часа днес в него един срещу друг се изправят отборите на Куба, който надви България с 36:29 и Кипър, който късно снощи се наложиха над Индия с 42:37.

В 18.15 часа в Двореца на културата и спорта България се изправя срещу Индия в спор за бронза.

Преди броени дни Дойчинов и Горецов получиха наряд за Световното първенство по хандбал за мъже до 21 години в Гърция и Германия (20 юни- 2 юли). Това ще бъде четвърто Световно първенство за съдийското ни дуо. Двамата имат и над 100 мача в Европа –  на три Европейски първенства за подрастващи, двубои на национални отбори за мъже и жени,  срещи от Шампионска лига и останалите европейските клубни турнири.

Башев пък е бил делегат на две Световни първенства за мъже, Световно първенство за мъже до 21 години, има финал на Световното клубно първенство през 2022 година, финал за подрастващи, Шампионска лига – мъже.

Регламентът на Световната купа предвижда състезателите в отборите да бъдат на възраст между 16 и 24 години. В съставите могат да бъдат включени и до трима играчи над 24 години.