Най-добрата българска спринтьорка в момента Ивет Лалова продължава участието си на Олимпийските игри в Пекин на полуфиналите на 100 метра. Лекоатлетката ни ще мери сили с най-бързите жени в света, а сериите, които ще определят осемте финалистки. Стартовете са насрочени за 14.45 часа българско време. Въпреки че шансовете на Ивет за място в последната надпревара в дисциплината са съвсем малки, при успех, тя ще бяга на финала, който по програма ще започне в 17.25 часа.

Другата ни представителка в леката атлетка, която ще мери сили на 400 метра с препятствия - Цветелина Кирилова, ще стартира в трета серия – от 15.26 часа.

Другото голямо име на българския спорт, от което чакаме медали е Станка Златева. Тя извади късмет при жребия за схватките в категория до 72 килограма, а надпреварата за нея започва в 5.10 часа българско време. Освен спортист номер едно на България за 2007, другата ни представителка в женската борба Елена Василева започва участието си направо от 1/8-финалите, а първата й среща е от 4.40 часа.

Участието си на Олимпиадата продължава и представителката ни във ветроходството Ирина Константинова. Началото на седма и осма гонка, при добри метеорологични условия, ще бъде дадено в 7.00 часа.