Българските атлети откриват Световния шампионат в Бирмингам

IAAF източник: IAAF

IAAF източник: IAAF

Тази вечер в британския град Бирмингам ще стартира 17-ият Световен шампионат по лека атлетика в зала. Според вече утвърдената иновативна политика на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF), първенството ще започне с вечерна сесия, като в нея акцентът ще бъде върху една от най-атрактивните за публиката дисциплини – скокът на височина.

За първи път на състезателната арена ще бъдат позиционирани два сектора, като в единия ще участват мъжете, а в другия – жените.

Любопитно е, че България ще има представители и в двете дисциплини. При дамите страната ни ще разчита на Мирела Демирева. Олимпийският вицешампион от Рио 2016 заема 4-та позиция в сезонната ранглиста и ако се доближи до или подобри постижението си от 1.95 м, записано на турнира в Карлсруе тази зима, Демирева има изгледи за много добро класиране.

В мъжката дисциплина скок на височина Тихомир Иванов ще запише първото си участие на световен шампионат по лека атлетика в зала. Българинът получи покана от IAAF, да бъде сред финалистите на първенството. Този сезон Иванов изравни личния си рекорд в зала, скачайки 2.28 m пред домашната публика в Asics Arena, по време на Националния шампионат за мъже и жени в София.

Началото на състезателната програма днес е в 20:45 българско време.

Тъй като в България няма да има никакво телевизионно излъчване от Световния шампионат в зала, IAAF осигурява алтернатива за любителите на „Царицата на спортовете”. Така за нашата територия състезанието от Бирмингам ще може да бъде наблюдавано чрез официално излъчване във Facebook страницата на ESPN.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
лека атлетика

Други спортове