Отборът на НСА „Васил Левски“ завърши на първо място във II дивизия на провелото се в Братислава, Словакия Европейско клубно първенство на шампионите по хокей на трева, след три поредни победи срещу шампионите на Литва /9:0/, Дания /5:4/ и Турция /3:1/.

Това е най-доброто класиране на български отбор в клубните първенства по хокей на трева в Европа от появата на хокея в България. През 2017 година българският държавен шампион за първи път  ще има право да играе в I дивизия на олимпийската дисциплина Хокей 11.

Непосредствено след последния съдийски сигнал ръководителите и състезателите на отбора бяха поздравени от ректора на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев.

Европейското клубно първенство Challenge се провежда под формата на пет дивизии с по осем отбора, разпределени в две групи. Българският клубен шампион НСА за първи път участва в клубни шампионати през 2003 година. През 2008 г. НСА се изкачи в III дивизия, през 2009 – във II дивизия и днес нашите състезатели завоюваха първо място във II дивизия.