Българският ансамбъл по художествена гимнастика направи изключителен фурор на Световната купа в София, след като спечели златните медали в многобоя. Момичетата на Илиана Раева защитиха титлата си от миналата година. Грациите ни изиграха чисто и двете си композиции и заслужено триумфираха в надпреварата в Арена Армеец с общ сбор от 56.100 точки.

Втори е съставът на Италия (55.450), трети се наредиха гимнастичките на Испания (54.950).

За съчетанието си с пет топки българките получиха оценка от 28.000 точки, а след второто си отлично изпълнение на ленти и обръчи отново взеха най-висок бал от 28.100 точки.

Българският отбор имаше ужасния късмет да започне състезанието след ансамбъла на Япония, който не успя да довърши съчетанието си с пет топки. Една от състезателките на тима получи контузия на килима, което й попречи да продължи. Гимнастичката бе изнесена на ръце. Музиката на японките бе спряна още в началото, а веднага след това на килима трябваше да излязат момичетата на Илиана Раева. Още по-любопитното е, че японките събраха сили да продължат състезанието, като излязоха за второто си съчетание с резервната гимнастичка.

След съставите на България, Италия и Испания се наредиха представителките на Израел. Ансамбълът на Беларус зае 5-а позиция, въпреки че след първото съчетание бе на втора позиция. Тимът обаче допусна изключително груби грешки на композицията с ленти и обръчи, което ги остави далеч от призовата тройка. Шестата позиция е за ансамбъла на Франция, воден от българския специалист Адриана Дунавска.

По-рано през деня Силвия Митева спечели бронзов медал в многобоя, след като се нареди зад представителките на Русия - Евгения Канаева и Дария Кондакова.