Виктория Николова определено е супер талант, развиващ се повече от успешно в спортната гимнастика, модерния балет, а вече и в киното, след като участва в сериала "Дяволското гърло". 16-годишната софиянка е част от състезателния отбор на "Ера балет" с ръководители Василена и Виктор Алекови.

Николова вече е извоювала множество държавни, интернационални и европейски титли. Вики има редица участия на сцена и зад камера като танцьор в над шест стила, както и е актьор. Мечтата й е да стигне до Холивуд. През 2023 година тя завършва обучение в престижна школа в Ню Йорк - "Steps on Broadway", където беше приета със стипендия.

Виктория е сестра на голмайстора на Славия и бивш капитан на младежкия ни национален отбор Владимир Николов. Родителите им също са бивши спортисти. Таткото Николай Николов е бивш футболист на ЦСКА, като с "червените" печели дубъл през сезон 1996/1997. Майката е бивша гимнастичка.

"Много си ги обичам, всички много ми помагат", разказа Вики пред "Блиц", която въпреки крехката възраст вече е и помощник хореограф и танцов капитан в спортен клуб "Ера".

"Току-що се завърнахме от силно състезание във Виена, където Виктория зае първите места в стиловете акро, мюзикъл и лирикъл, на които участва. Надпреварата беше много тежка.

Продължи 12 часа и приключи почти в полунощ. Връчиха ѝ индивидуална награда "Best talent". Освен това Виктория получи специална покана за безплатен уъркшоп на Световната купа в Прага с най-добрите хореографи в света на танците",  разкриха нейните треньори Василена и Виктор Алекови.