Михаил Христов постави нов европейски рекорд в скока на дължина. За успеха се похвали самият двукратен световен шампион в тази дисциплина за мъже и младежи във фейсбук от Дубай, където участва на Параолимпийския турнир Гран При.

Михаил Христов губи ръцете си на 15-годишна възраст, но 5 години по-късно става вицеевропейски шампион на дълъг скок за параолимпийци. Той е и един от "Спортните таланти” на Еврофутбол.

Български параолимпиец с нов европейски рекорд в скока на дължина

източник: Facebook Михаил Христов / Mihail Hristov

Турнирът Гранд При в Арабските емирства с повече от 500 участници от 37 държави е под патронажа на Негово Височество шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум - принц на Дубай. Освен Михаил Христов страната ни е представена от Стела Енева, Иванка Колева и Радослав Златанов.

Ето какво написа във фейсбук Михаил Христов малко след като подобри европейския рекорд:

Понякога ми е трудно. Влагам много повече усилия, отколкото са нужни на един здрав атлет, дори за простички неща, като това, как да си обуя кецовете или как да си облека състезателния екип. Отнема ми повече време, да запаля колата и да отида до залата ,за тренировки или до стадиона. Срещам недоверчиви, а понякога и съжалителни погледи, от

хора, които не ме познават. Отделям два пъти повече усилия, за да постигна резултати, които те постигат с лекота. Заради дни, като днешния, обаче си струва.

Днес в Дубай, на едно от най-престижните международни състезания, за параолимпийци в света, аз отново постигнах своята малка победа. Днес подобрих европейския рекорд, на скок дължина.

Всяка моя победа, всеки повод да се говори с гордост за България по света е най-голямата мотивация, която ме кара да продължавам напред!

Благодаря на всички за подкрепата!

Български параолимпиец с нов европейски рекорд в скока на дължина

източник: Facebook Михаил Христов / Mihail Hristov