Български гимнастички взеха участие в отборното първенство по художествена гимнастика на Франция. Шампионатът беше отворен, което позволи наши представителки да се състезават и  подкрепят местни отбори, съобщават от родната федерация.

Форматът на състезанието изискваше смесен ансамбъл плюс две индивидуални състезателки.

Общият сбор за отборното класиране се определя като се умножи оценката на ансамбала по 4 и се добавя към този резултат двете оценки на индивидуалните състезателки.

При жените в първа дивизия Вая Драганова участва за клуба на клуб Орлеанс с треньор Снежана Младенова, който се класира на първо място.

Втори се класира отборът на Страсбург, за който се състезава Биляна Писова и на който един от треньорите е българката Гергана Лазарова, а трети се класира отборът на Фаста.

Във втора дивизия Йоана Николова при жените е играла обръч за отбора на Тие ГРС с треньор Диана Табакова. Оценката на Йоана Николова е 16.583, без груби грешки, но с някои спестени елементи. Отборът на Йоана Николова е спечелил бронзовите медали в дивизията.

При девойките Катрин Цонева се състезава за отбора на Тионвил (ATGRS Thionville), а Йоанна Ангелова за отбора на Страсбург. И двата отбора, за които се състезаваха българките бяха във втора дивизия (DN2) но след вчерашните резултати и двата отбора преминаха в най-високата дивизия (DN1) след като двата ансамбъла се класираха в първите дванадесет от всички четири дивизии.