Възможността олимпийската шампионка по кану-каяк Наташа Янич да се състезава за България явно няма да се осъществи. Янич коментира в ексклузивно интервю за сръбкия вестник „Блиц”, че има намерение да се състезава за Сърбия, дори и да бъде принудена да пропусне 2 години, заради настояването на Унгария да получи 150 хиляди евро обезщетение.

„Казах на Атила Абрахам, че ме поставят в ситуцаия да мога да се състезавам за България, а не, че ще се състезавам за тях, както той заяви пред вашата медия. Моят съпруг Андриан Душев решихме да правим това, което можем най-добре- той да ме тренира, а аз да греба. Може да е нескромно, но резултатите говорят за нас. Сега ситуацията в Сърбия е перфектна за спортистите и бих искала да благодаря на Владе Дивац”, споделя Наташа Янич, която е омъжена за българина Андриан Душев.

„Кристиян Душев, синът на моя съпруг Андриан вече е получил всички документи от унгарската федерация и е регистрират за Сърбия, така че нашата държава вече разполага с още едни отличен състезател. Сега той е в Сърбия и няма смисъм Кристиян и аз да ходим в България”, казва още Наташа Янич.